The approach for this Amherst residence focuses on carefully designing movement along paths and into garden spaces to intensify one’s appreciation for the inherent beauty of the site. Working with the client and builder, a new sun-porch was added using a common geometry that helped tie together house and garden and form edges to the garden spaces. The sound of gently moving water is incorporated with a pool. The sound of water in the foreground complements viewing the distant pond. Broad gracious steps double as seating.

 

 

HOME | PUBLIC | PRIVATE | PLANNING | ABOUT US

 

C a v e H i l l L a n d s c a p e A r c h i t e c t s

Amherst residence photo/Return to private works
 
 
Amherst residence detailAmherst residence detailAmherst residence detailAmherst residence detailAmherst residence detail