The Chester Railway Station Museum is an example of working closely with an active community group to design a site plan that preserves the integrity of an 1840 vintage structure, while providing a vital universally-accessible meeting place to accommodate a growing list of indoor/outdoor activities. The site plan sensibly connects outdoor activities with the interior architectural plan and with adjacent Conrail tracks.
The design provides a clear and welcoming arrival, a performance platform overlooking a large festive sunny space and a strolling platform surrounding the depot for access to the train car collection. Chester Blue granite, donated by a local quarry, was used for retaining walls and benches.

 

CLIENT: THE CHESTER FOUNDATION, CHESTER, MA

PHOTO: DAVE PIERCE

 

HOME | PUBLIC | PRIVATE | PLANNING | ABOUT US

 

C a v e H i l l L a n d s c a p e A r c h i t e c t s

Chester Depot photo/ Return to public works
 
 
Chester Depot detailChester Depot detailChester Depot detailChester Depot detailChester Depot detail