The main objectives for this hillside Deerfield residence are to engage views and to provide comfortable gathering and overflow spaces for outdoor activities. The design projects strong, simple circular forms south and east from the great room, one as a promontory and the other as a terrace with connecting lawn. The gentle sound of water from the granite fountain can be enjoyed from within the great room. A walk through the birch and liriope path separates one from the parking and leads through a perennial planting to the overlook.
Rock outcroppings are exposed and an arcing vegetated swale is sculpted to guide runoff into a settling basin prior to entering an adjacent wetland.

 

 

 

HOME | PUBLIC | PRIVATE | PLANNING | ABOUT US

 

C a v e H i l l L a n d s c a p e A r c h i t e c t s

Deerfield residence photo/ Return to private works
 
 
Deerfield Residence detailDeerfield Residence detailDeerfield Residence detailDeerfield Residence detailDeerfield Residence detail