The Pound Ridge residence, a four-acre terrace, contains mature maples and is situated between a forty-foot high granite outcropping and beautiful views to rolling hills over a small meadow. The site was reorganized to provide access throughout when the client’s mobility became limited to a wheelchair.

The plan had three major objectives: first, a gently sloping loop path was provided to connect existing amenities and site features such as the swimming pool, barn and views. Second, these existing amenities were rehabilitated to accommodate wheelchair access. Third, the interior living spaces of the house were connected to the loop path by a series of outdoor terraces and gentle ramps.

 

HOME | PUBLIC | PRIVATE | PLANNING | ABOUT US

 

C a v e H i l l L a n d s c a p e A r c h i t e c t s

Pound Ridge photo/ Return to private works
 
 
Pound Ridge residence detailPound Ridge residence detailPound Ridge residence detailPound Ridge residence detailPound Ridge residence detail